U, de petitionaris
Jeugd licht verzet 5 dec 2020 wmw 1 knip

Mountainbikeroute Nijmegen moet open blijven

17.519 ondertekeningen

De politieke partijen in Nijmegen zijn in beraad over een deel van de mountainbike route Nijmegen. Er gaan zelfs stemmen op dat deel van de route op Westermeerwijk volledig te sluiten waardoor de MTB-ers weer op de wandelpaden moeten rijden. Op 16 december 2020 spreekt de gemeenteraad opnieuw over deze kwestie.

Foto: De allerjongste jeugd van MTB club Licht Verzet (103 jeugdleden) groet u vanaf de route op Westermeerwijk

Petitie

Wij

Mountainbikers, wandelaars, ruiters, de stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen en andere recreanten die graag in de natuur zijn, natuur respectvol willen delen en elkaar wat gunnen

 

constateren

dat de directe woonomgeving jong en oud moet stimuleren om te sporten en te bewegen, om gezond en gelukkig te kunnen zijn.

De stichting daaraan bijdraagt door in samenwerking met terreinbeheerders in de regio MTB routes aan te leggen en te onderhouden met respect voor flora en fauna. De stichting dat doet:

  • om te streven naar vermindering van hinder tussen mountainbikers en andere recreanten door meer gescheiden paden (goede regulering)
  • door het stimuleren van respectvol gedrag op en rond die routes en als aanspreekpunt te fungeren voor vragen en opmerkingen en daar iets mee te doen.

Dat wetenschappelijk onderzoek (11 studies) laat zien dat de verstorende effecten van mountainbikers even groot zijn als van wandelaars.

 

en verzoeken

de MTB-route in Westermeerwijk open te houden en de stichting te steunen om met belanghebbende partijen op constructieve wijze het mountainbiken te combineren met andere recreatie onder bescherming van flora en fauna.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
16-12-2020 
Petitionaris:
Alex Peters 
Organisatie:
Stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bevestig je ondertekening AUB!!

Je krijgt een vraag voor bevestiging van ondertekening op je emailadres. Als je naam en woonplaats gegevens hebt ingevuld verschijnen die pas na het klikken op de link in die mail.

+Lees meer...

Doe je dat niet is je bijdrage 'anoniem', ook hartstikke fijn maar als je gegevens erbij staan is het een stuk krachtiger

14-12-2020

Steun de stichting met een donatie

Steun ons door aanschaf van een (vrijwillig) route vignet of doneer wat je wilt Donatie of vignet.

06-12-2020