You, the petitioner
Jeugd licht verzet 5 dec 2020 wmw 1 knip

Mountainbikeroute Nijmegen moet open blijven

17,520 signatures

De politieke partijen in Nijmegen zijn in beraad over een deel van de mountainbike route Nijmegen. Er gaan zelfs stemmen op dat deel van de route op Westermeerwijk volledig te sluiten waardoor de MTB-ers weer op de wandelpaden moeten rijden. Op 16 december 2020 spreekt de gemeenteraad opnieuw over deze kwestie.

Foto: De allerjongste jeugd van MTB club Licht Verzet (103 jeugdleden) groet u vanaf de route op Westermeerwijk

Petition

We

Mountainbikers, wandelaars, ruiters, de stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen en andere recreanten die graag in de natuur zijn, natuur respectvol willen delen en elkaar wat gunnen

 

establish that:

dat de directe woonomgeving jong en oud moet stimuleren om te sporten en te bewegen, om gezond en gelukkig te kunnen zijn.

De stichting daaraan bijdraagt door in samenwerking met terreinbeheerders in de regio MTB routes aan te leggen en te onderhouden met respect voor flora en fauna. De stichting dat doet:

  • om te streven naar vermindering van hinder tussen mountainbikers en andere recreanten door meer gescheiden paden (goede regulering)
  • door het stimuleren van respectvol gedrag op en rond die routes en als aanspreekpunt te fungeren voor vragen en opmerkingen en daar iets mee te doen.

Dat wetenschappelijk onderzoek (11 studies) laat zien dat de verstorende effecten van mountainbikers even groot zijn als van wandelaars.

 

and request

de MTB-route in Westermeerwijk open te houden en de stichting te steunen om met belanghebbende partijen op constructieve wijze het mountainbiken te combineren met andere recreatie onder bescherming van flora en fauna.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-16 
Lead petitioner:
Alex Peters 
Organisation:
Stichting MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen 
Website:

History

Signatures

Updates

Bevestig je ondertekening AUB!!

Je krijgt een vraag voor bevestiging van ondertekening op je emailadres. Als je naam en woonplaats gegevens hebt ingevuld verschijnen die pas na het klikken op de link in die mail.

+Read more...

Doe je dat niet is je bijdrage 'anoniem', ook hartstikke fijn maar als je gegevens erbij staan is het een stuk krachtiger

2020-12-14

Steun de stichting met een donatie

Steun ons door aanschaf van een (vrijwillig) route vignet of doneer wat je wilt Donatie of vignet.

2020-12-06